Bosanski burek s mesom: Ima li išta slađe nego pojesti ovu pitu uz hladan jogurt

Pita je uvek najlepša ako kore razvijate sami
Foto: Mita Stock Images/Shutterstock

Sastojci:

500 g mekog brašna
260 ml mlake vode
15 g soli
1 kašika ulja

Fil:

1-2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
500 g mlevene govedine ili junetine
1,5 kašičica soli
1/2 kašičice bibera

I još:
120 ml ulja

Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Priprema:

1. Umesiti testo i izraditi ga. Oblikovati osam loptica. Sipati u posudu 120 ml ulja i u to uvaljati loptice - neka u njemu odstoje sat vremena.

2. Na zagrejanom ulju popržiti sitno iseckan luk, dodati mleveno meso, so i biber. Sve to izdinstati i ohladiti.

3. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjiti testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža.

4. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.