Sastojci:
* 2 kuvana krompira
* 5 jaja
* 1 manji luk
* 25 g feta sira ili gaude
* 30 ml mleka
* 5 velikih kašika ulja
* so, biber
Foto: Thinkstock
Priprema:
1. Luk što sitnije iseckati. Krompir dobro oprati, skuvati ga s korom, pa ga oljuštiti i izrendati. Jaja pomešati s mlekom, dodati so i biber, pa sve to viljuškom dobro izmešati. Zatim dodati isitnjen feta sir ili izrendanu gaudu i krompir, pa sve dobro sjediniti.
2. U većem tiganju zagrejati ulje, dodati mu luk i pržiti ga dok ne postane staklast. U to sipati smesu s jajima i pustiti da se na laganoj vatri prži desetak minuta. Okrenuti je na drugu stranu, kao palačinku. Omlet treba da bude blago braonkast.
3. Toplo jelo poslužiti uz salatu po želji.