Recept za fokaču - italijansku pogaču: Pravi se od samo nekoliko sastojaka, a već od mirisa kreće voda na usta

Ova pogača je pravo remek delo na tanjiru, što joj više povrća i začina dodajete to je lepša
Foto: Printskrin@Miroslav u Kuhinji/YouTube

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 suvi kvasac
  • 450 ml vode
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • ruzmarin
  • opciono za ukrašavanje (ruzmarin, paradajz, masline)
Recept za italijansku pogaču - fokaču Foto: Profimedia

  Priprema:

Pomešajte so, brašno i kvasac, a zatim dodajte toplu vodu i maslinovo ulje. Ostavite 2 sata na sobnoj temperaturi.

Nauljite pleh i prebacite testo, a zatim premesite i ostavite još 30 min na sobnoj temperaturi. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 24 sata.

Možete dodati ruzmarin, masline i čeri paradajz. Pecite na 220 stepeni 15-20 min odnosno dok ne dobije zlatnu boju.