Sastojci:
- 400 gr paradajza iz konzerve
- 300 gr svežeg paradajza (može zamrznut)
- 250 gr pirinča za rižoto
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 4 kašike parmezana
- 1 kocka za supu od povrća
- 2 kašike lista ruzmarina
- 2 kašike lista bosiljka
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Iseckajte paradajz i izmiksajte u blenderu.
- Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender mešajući paradajz.
- Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri.
- Zagrejte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte 6-7 minuta dok ne omekša.
- Dodajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, kratko promešajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri.
- Polako dodajte vruću supu s paradajzom. Često mešajte, dodajući pomalo supu kako bude uvrila.
- Posle dvadesetak minuta, rižoto će već biti kremast jer će pirinač upiti svu supu.
- Poklopite i ostavite da malo stoji.
- Promešajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom.
Prijatno!