Obožavaćete ukus ovog ukusnog jela

Zapečeni krompir u krem supi od pečuraka: Spremljen na ovaj način je preukusan i premekan

Krompir spremljen na ovaj način postaće vam jedno od omiljenih obroka!
Foto: Maria Tebriaeva/Shutterstock

Zapečeni krompir u krem supi od pečuraka je toliko ukusno jelo da ukućani uvek traže porciju više!

Sastojci:

* 10 krompira
* 4 kašike ulja
* 150 ml vode
* 1 kesica krem supe od pečuraka
* 350 ml vode
* 250 g kačkavalja
* biber po ukusu

Foto: Profimedia

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i oprati, iseći i staviti u vatrostalnu posudu. Preliti ga uljem i vodom i staviti u rernu na 200 stepeni da se peče.

2. U vodi rastvoriti krem supu.

3. Kada je krompir omekšao i ostalo samo ulje, izvadite ga iz rerne i zalijte rastvorenom supom, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se peče. Kad se formira lepa korica po vrhu krompira, on je gotov. Izvadite ga iz rerne i poslužite uz salatu po želji.

Savet:

Ukoliko želite obrok s mesom, krompir od samog početka možete peći zajedno s piletinom. Belo meso neka bude u krupnijim komadima da bi bilo sočno i da se ne presuši tokom pečenja.