Zapečeni krompir u krem supi od pečuraka je toliko ukusno jelo da ukućani uvek traže porciju više!
Sastojci:
* 10 krompira
* 4 kašike ulja
* 150 ml vode
* 1 kesica krem supe od pečuraka
* 350 ml vode
* 250 g kačkavalja
* biber po ukusu
Priprema:
1. Krompir oljuštiti i oprati, iseći i staviti u vatrostalnu posudu. Preliti ga uljem i vodom i staviti u rernu na 200 stepeni da se peče.
2. U vodi rastvoriti krem supu.
3. Kada je krompir omekšao i ostalo samo ulje, izvadite ga iz rerne i zalijte rastvorenom supom, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se peče. Kad se formira lepa korica po vrhu krompira, on je gotov. Izvadite ga iz rerne i poslužite uz salatu po želji.
Savet:
Ukoliko želite obrok s mesom, krompir od samog početka možete peći zajedno s piletinom. Belo meso neka bude u krupnijim komadima da bi bilo sočno i da se ne presuši tokom pečenja.