Posna kosovska pita kojoj nema ravne: Vraća snagu i idealna je za doručak

Tokom posta najteže je smisliti šta za doručak, ali Violeta nam je donela najlepši recept za pitu od praziluka

Kosovska pita sa prazilukom.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja za premazivanje

Fil:

  • 600 gr praziluka
  • ulje, voda, so, biber, začinska ljuta paprika

Priprema: Umesite jufkice do brašna, soli, vode i ulja. Ostavite testo da malo odstoji, pa razvucite testo, filujte i pecite u zagrejanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa na 25 minuta. Postupak pogledajte u videu ispod teksta. 

This browser does not support the video element.

pečeni kesten, kesten, jesen, kuvanje Izvor: Tiktok/omnivorousadam