Grci ovaj hleb pripremaju za prvi dan Vaskršnjeg posta: Nema ništa ukusnije od njega, a sprema se lako i brzo
Grčka kuhinja je jedna od najukusnijih i najzdravijih, a ovaj hleb sa medom je sve što vam je potrebno za 1 dan posta
Objavljeno: 03.03.2025. 11:44h
11:46h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Potrebno je:
- 400 grama belog brašna
- 1 kašičica soli
- 5 grama suvog kvasca
- 1 kašika meda
- 1 kašika tahinija
- 250 ml mlake vode
Priprema: U mlakoj vodi i medu rastopite kvasac. Dodajte brašno, so i tahini. Sve umesite. Ostavite da odstoji. Ravaljajte i premažite sa mlakom vodom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.