Grci ovaj hleb pripremaju za prvi dan Vaskršnjeg posta: Nema ništa ukusnije od njega, a sprema se lako i brzo

Grčka kuhinja je jedna od najukusnijih i najzdravijih, a ovaj hleb sa medom je sve što vam je potrebno za 1 dan posta

Objavljeno: 03.03.2025. 11:44h 11:46h
Grčki hleb, Foto: Printscreen/Facebook

Potrebno je:

  • 400 grama belog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 5 grama suvog kvasca
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika tahinija
  • 250 ml mlake vode

Priprema: U mlakoj vodi i medu rastopite kvasac. Dodajte brašno, so i tahini. Sve umesite. Ostavite da odstoji. Ravaljajte i premažite sa mlakom vodom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

foto: Printscreen/Facebook