Pita koju je moja baba pravila pre 100 godina: Danas se za ovaj proizvdo daju velike pare, a pravi se lako

Foto: Printscreen/YouTube

Sastojci:

  • 300ml vode
  • 1 kašika masti
  • 1 jaje
  • 25g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičice soli

Za premazivanje:

  • 150g domaće masti
  • 50ml ulja

Fil:

  • 400g sira
  • 250g spanaća

Preliv

  • 100 do 150g. belog sira
  • 2 do 3 jaja

Priprema: U mlaku vodu stavite jedno jaje, kvasac, šećer, so i brašno pa umesite glatko testo.

Kada malo nadođe, podelite testo na 2 dela pa ga premažite sa masti i uljem, a potom filujte sa spanaćem i sirom. Urolajte kako rolat, pa isecite na male komade, poređajte u pleh i zalijte sa umućenim sirom i jajima.

Peći u zagrejanoj rerni na 200c./15min. i na 180c./20min.

Pita koju je moja baba pravila pre 100 godina: Danas se za ovaj proizvdo daju velike pare, a pravi se lako Izvor: Youtube

Bonus video: Kako se pravi slatko od slanine pogledajte u videu ispod

This browser does not support the video element.

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija

Penjurlije je najukusnija pita na svetu, a pravi se lako