Predobro
Pita s krompirom i mesom: Kombinacija koja će vas, garantujemo, naprosto oboriti s nogu
Poslužite je uz čašu rashlađenog jogurta
Objavljeno: 24.02.2025. 09:07h
Autor:
Autor:
Sastojci za testo:
- 800 g brašna
- 3 kašike ulja
- 1 čajna kašika soli
- 400 ml vode
Nadev:
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 5 srednjih krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- so i biber
-
foto: Igy the cook - Priprema:
- 1. Od sastojaka za testo zamesiti glatko testo i podeliti ga na dve loptice. Premazati ih uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Svaku lopticu nakon toga tanko razvaljati oklagijom ili ručno.
- 2. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Luk izrendati.
- 3. Sjediniti luk, krompir i mleveno mesi i začiniti ih solju i biberom. Ništa se prethodno ne dinsta, sve ide sveže.
- 4. Testo malo nauljiti pa preko staviti nadev. Zarolati ga i ređati u pleh, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 35 do 40 minuta.
- 5. Isečenu pitu premažite s malo istopljenog maslaca, a ako želite da bude mekša, prekrijte je do služenja kuhinjskom krpom.
( N.B. )