Čokoladni kolač bez brašna i belog šećera: 1 namirnica mu daje poseban ukus u sočnost, a gotov za pola sata
Recept za neodoljivi čokoladni kolač stigao je čak iz Južne Amerike!
Objavljeno: 15.02.2025. 18:00h
Izvor: Ivana Bogićević
Izvor: Ivana Bogićević
Čokoladni kolač bez brašna i belog šećera posebno je popularan među ljudima koji se zdravo hrane, a pravi se neverovatno jednostavno! Naime, pomoradnže mu daju poseban šmek i čine ga neodoljivim!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 pomorandže
- 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
- pola kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 100 grama crne čokolade
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.