Punjena pogača bolja od bilo koje pite: Ručak ili večera za poželeti
Ova punjena pogača ne da je bolja od bilo koje pite, nego je ukusnija i od bureka
Objavljeno: 17.02.2025. 17:00h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković

Potrebno je:
- 200 ml mleka
- so, šećer - 1 kašičica
- 1 suvi kvasac
- 400 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 150 grama viršli
- 100 grama suvog vrata
- Pavlaka
- Jaje
- Mleko
Priprema: Umesite testo od brašna, kvasca, mleka, šećera, soli i praška za pecivo. Nakon pola sata razvijte testo i stavite ga u pleh. Filujte sa pavlakom, suvim vratom, viršlama i sve zalite sa umućenim jajetom sa pavlakom i mlekom. Ispecite na 200 stepeni Celzijusa u rerni na oko pola sata.