Burek sa kupovnim korama identičan kao onaj "na razvlačenje": Važno je koliko stavite luka
Ljubitelji pita i bureka uživaće u čarobnom ukusu, a pravi se veoma brzo
Autor:
Kada se spomene burek, uz dodatak dosta luka, dobijamo specifičan ukus koji će zadovoljiti mnoge. Luk u ovom receptu, pored toga što ublažava slatkoću krompira, savršeno neutralizuje ukus mlevenog mesa, čineći celokupan ukus savršenim.
Evo kako možete napraviti burek sa gotovim korama i bogatim ukusom:
Sastojci:
- 600 g mlevenog mešanog mesa
- 1 jaje
- 600 g gotovih kora
- 2 srednje glavice crnog luka
- Ulje
Priprema:
Krompir iseckajte na kockice, a luk sitno iseckajte.
U tavi zagrejte malo ulja i pržite luk sa mlevenim mesom dok ne omekšaju i ne dobiju blago promenjenu boju. Tokom prženja, posolite i pobiberite po ukusu. Kada skinete sa vatre umutite u smesu jedno jaje.
Za preliv, pomešajte 3 kašike ulja i pola čaše mineralne vode ili obične vode.
Postupak:
Uzimajte po dve kore i ne premazujte ih, već samo prelijte gornju koru, drugu odozgo sa pripremljenim preliva od ulja i vode.
Na površinu sastavljene 2 kore stavite malo nadeva, a zatim pažljivo prebacite druge dve kore i tako ukupno 7 prebacivanja (14 kora) za jednu tepsiju. Važno je da ih ređamo jedne na druge.
Premazujte ostatkom preliva i stavite burek u prethodno zagrejanu rernu.
Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta na 170 stepeni. Posle toga, skinite foliju i pecite još 5 minuta da pita porumeni.
Kada je gotov, izvadite je iz rerne i prekriti krpom kako bi ostao mekan.
Ovaj burek sa lukom i krompirom pruža bogat ukus koji će zadovoljiti sve ljubitelje tradicionalnih pita.
Prijatno!