Ruska tradicionalna čorba po receptu čuvene glumice Gorice Popović: Menja ceo obrok, gotova začas i veoma zdrava
Gorica Popović otkrila je svoj recept za rusku čorbu, a svako ko je napravio po njenim smernicama, ukusom se oduševio.
Izvor: Ivana Bogićević
Glumica Gorica Popović, osim po kultnim ulogama, poznata je i po fenomenalnim kulinarskim sposobnostima. Uvek nađe vremena da nešto ukusno spremi, a obožava da proba specijalutete iz raznih svetskih kuhinja. Jedno od omiljenih jela joj je čuvena ruska čorba, koju začas spremi.
Nedavno je, uz fotografiju ručka za taj dan, napisala: “Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba”.
A potom je podelila recept:
“Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno”, napisala je glumica.
Ispod objave brojni njeni pratioci su istakli da su napravi čorbu baš po njenim smernicama i da ih je ukus oduševio, te da je vrlo rado spremaju i tokom zime.