Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša

Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu

Objavljeno: 24.01.2025. 09:35h
Kako se prave terazijske piroške?, Foto: Printsceen/ Youtube

Sastojci:

  • 1kg brašna T-400 glatko (100 do 150g. za posipanje)
  • 100ml voda
  • 100ml mleko
  • 1 kašičica šećer
  • 20 do 25g kvasca
  • 2 kašičice brašna
  • 3 jaja
  • 180 grama kiselog mleka
  • 300 grama mrvljenog sira
  • 1,5 kašičicu soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema: Sačekajte da se kvasac aktivira, zatim dodajte 3 jaja, 180gr. ili čaša kiselog mleka- može i grčki jogurt, 300gr mrvljenog tvrđeg sira, 1,5 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica alkoholnog ili jabukovog sirćeta.

Postepeno dodajte brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Zamešeno testo stavite u vrećicu i ostavite u frižider 1h. Nakon toga testo istanjiti na 1 centimetar debljine, izrežite i pržite na vrelom ulju bez daljeg stasavanja. Odlažite na rešetkastoj podlozi da bi bile hrskave.