Božićna torta: Prava domaćinska poslastica od oraha, jaja i čokolade

Pred nama su najlepši praznici, a mi vam donosimo recept za poslasticu koja je ulepšati praznične dane

Objavljeno: 23.12.2024. 12:46h
Recept za božićnu tortu od oraha, jaja i čokolade, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za jednu koru: (peku se tri)

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašika brašna

Fil:

  • 1 l mleka
  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 250gr putera
  • 200gr prah šećera
  • 200gr crne čokolade

Fil 2:

  • 150ml mleka
  • 150gr mlevenih oraha

Jos je potrebno:

  • 2 kesice šlaga

Priprema: Umutite belanca sa šećerom i dodajte orahe i brašno. Tako umućen sastav pecite na pek papiru na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Ispecite tri korice.

Napravite prvi fil gde ćete u jedan litar mleka skuvati umućene žumance sa šećerom i brašnom. Kada sve lepo umutite i skuvate, ostavite da se prohladi. Kada se prohladi dodati prah šećer, maslac i crnu čokoadu. Sve izmutiti.

Drugi fil napravite tako što ćete 150 grama oraha popariti sa 150 ml mleka. Umutite i šlag.

Sve filujte pa ukrasite po želji. Postupak pogledajte u videu ispod teksta: