Ljilja iz Bele Palanke pravi najlepšu skušu u marinadi: Važno je da odstoji pola sata u frižideru i upije sokove
Jedna od najukusnijih riba i idealna za post
Objavljeno: 18.12.2024. 18:54h
19:01h
Autor:
Autor:
SASTOJCI:
- 700 g skuše
- 1 limun
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- pola kašičice ruzmarina
- pola kašičice timijana
- so i biber
- 2 dl vode
PRIPREMA:
Skuše dobro očistiti i oprati. Poređati ih u odgovarajuću činiju u kojoj će se marinirati.
Sok od limuna pomešati sa uljem i vodom, dodati sitno iseckane crni i beli luk, začine i malo soli. Dobro promešati da se sastojci sjedine, pa marinadom preliti ribe. Sud sa ribama staviti u frižider i ostaviti oko 30 minuta.
Marinirane ribe dobro ocediti, još malo posoliti po potrebi i pržiti na zagrejanom ulju.
Marinadu presuti u odgovarajući sud, pa je prokuvati. Ribe preliti kuvanom marinadom i servirati.
Recept Ljiljane Mitrović iz Bele Palanke
( Lana Vidović )