Ljilja iz Bele Palanke pravi najlepšu skušu u marinadi: Važno je da odstoji pola sata u frižideru i upije sokove

Jedna od najukusnijih riba i idealna za post

Objavljeno: 18.12.2024. 18:54h 19:01h
Autor:
Foto: preentscreen/Youtube

SASTOJCI:

  • 700 g skuše
  • 1 limun
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • pola kašičice ruzmarina
  • pola kašičice timijana
  • so i biber
  • 2 dl vode
foto: Shutterstock

PRIPREMA:

Skuše dobro očistiti i oprati. Poređati ih u odgovarajuću činiju u kojoj će se marinirati.

Sok od limuna pomešati sa uljem i vodom, dodati sitno iseckane crni i beli luk, začine i malo soli. Dobro promešati da se sastojci sjedine, pa marinadom preliti ribe. Sud sa ribama staviti u frižider i ostaviti oko 30 minuta.

Marinirane ribe dobro ocediti, još malo posoliti po potrebi i pržiti na zagrejanom ulju.

Marinadu presuti u odgovarajući sud, pa je prokuvati. Ribe preliti kuvanom marinadom i servirati.

Recept Ljiljane Mitrović iz Bele Palanke