Titov višegradski kupus: Recept ličnog Maršalovog kuvara za ručak koji se topi u ustima
Kupus sa junetinom je ručak za gurmane, za uživaoce u divnom jelu i ukusnom vinu
Objavljeno: 12.12.2024. 08:55h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 800 gr kupusa
- 800 gr juneće potrbušine
- 3-4 glavice crvenog luka
- 1 paradajz
- 1 crvena paprika
- 4-5 krompira
- cela veza persuna
- čaša belog vina
- so, biber
Priprema: U lonac se stavi malo ulja i junetina sečena na kocke. Zatim se doda kupus sečen na krupnije kriške, a potom se doda ostatak povrća, vino, voda, ulje, so, lovor, biber. Sve se kuva što duže to bolje i na kraju se servira u tanjih tako da povrće i meso zadrži oblik u kojem je stavljeno u lonac.