Recept za najukusniji posni kolač: Čokoladan, brzo se pravi, a u ustima se još brže topi

Donosimo vam recept za najukusnije medeno srce koje ste probali.

Objavljeno: 07.12.2024. 22:46h 23:10h
Foto: Printskrin@Nas dan svaki dan/YouTube

Sastojci za koru:

  • 10 kašika džema od kajsija
  • 1 puna kašika kakao praha
  • 2 pune kašičice cimeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 čaša šećera
  • 1,5 čaša kisele vode
  • 2,5 čaše brašna
  • pola čaše ulja

Za premaz:

  • 10 kašika dzema od kajsija
  • 100 g crne čokolade (narendati čokoladu i sjediniti sa džemom)

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • Istopiti čokoladu sa uljem

Priprema:

U nastavku naučite da pripremite lignje na mornarski način:

Bonus video: