Za posni pasulj kažu da je najzdraviji ručak ikad - pun vlakana, čisti creva: Ali samo ako ga skuvate na ovaj način
Osim što je najzdraviji, posni pasulj je i ručak koji je najlakše pripremiti
Objavljeno: 28.11.2024. 10:24h
Autor:
Autor:
Tokom posta pasulj možete da skuvate na vodi, bez dinstanja na ulju, ali mi vam danas donosimo recept za tradicionalni posni pasulj na ulju.
Potrebno je:
- 500 grama pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- pola celera
- 1 sveža zelena paprika
- So i biber
- malo ulja
- 3 lista lovora
- svež peršun
- 3 čena belog luka
Priprema: Pasulj potopite dan ranije u šerpu sa vodom. Sutradan taj pasulj procedite i operite dobro. Zatim u lonac stavite malo ulja (2 kašike) pa prodinstajte crni luk i rendanu šargarepu, celer i paškanat. Kada se sve prodinsta dodajte opran pasulj, so i biber i nalijte vodom da se sve kuva. Stavite 3 lista lovora i 1 svežu zelenu papriku.
Pred kraj kuvanja dodajte sitno seckan ili na presu provučen beli luk, a papriku izvadite iz šerpe.
Stavite što više svežeg peršuna, a lovor možete da izvadite iz lonca.
( Vanja Milenković )