Od ove smese možete napraviti nekoliko različitih sitnih kolača i to začas: Poslastičarka nam otkrila svoj tajni recept

Sezona slava uveliko je počela, te vam donosimo sjajnu ideju poslastičarke Katarine Mojsilović.

Objavljeno: 27.11.2024. 18:42h 19:39h
Autor:
Foto: Privatna arhiva

Poslastičarka Katarina Mojsilović ima skoro dve decenije iskustva, isprobala je razne recepte i na osnovu njih osmislila je idealnu smesu od koje mogu da se naprave najrazličitiji sitni kolači za svega nekoliko minuta. Pustite mašti na volju, napravite osnovu i osmislite poslasticu po želji.

Za magazin "Stil" otkriva recept:

Potrebni sastojci:

  • 400 grama lešnik napolitanki
  • 400 g kremića
  • 200 gr seckanih ili mlevenih oraha

Glazura:

  • 200 gr čokolade
  • 5 kašika ulja
  • 100 gr sitno seckanih lešnika
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Način pripreme:

Napolitnake izmrviti i zamesiti sa kremom i lečnicima. Potom ih prelijte ili umočite u glazuru, pa ih pospite lešnicima.

- Od ove smese možete da pravite kuglice, rolate, štanglice. Umesto lesnika ubacite kikiriki ili badem i dobijate potpuno drugačije ukuse. Takođe, u sredinu možete ubacili bilo koje suvo voće ili čokoladne bombonice i tako dobiti novi kolač. Za prelivanje iskoristite glazuru od bele ili crne cokolade uz posip od lešnika, kikirikija - ističe Katarina za "Stil".

Sutra vas očekuje recept za najbolje slavsko život.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pogledajte kako je izgledala rođendanska torta Janine ćerke: