Nemojte kupovati energetske pločice, napravite ih sami i uvek nosite sa sobom: Lako se prave, a savršenu su zdrava užina
Recept za jednostavne i ukusne energetske pločice koje uvek možete imati na poslu, u torbi ili kod kuće
Izvor: Milica Krajnović
Napravite praktične pločice od žitarica bez glutena. Ukusne su i idealne za užinu, vrlo brzo dižu energiju, pomažu kod koncentracije i rada mozga i održavaju ih dok ne dobijete priliku odmoriti i pojesti nešto konkretno.
Sastojci:
- 75 g kokosovog ulja
- 50 g neprerađenog šećera
- 2 belanca
- 150 g ovsenih pahuljica
- 40 g suncokretovih semenki
- 40 g godži bobica
- 25 g mlevenih lanenih semenki
- 75 g mlevenih badema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180°C, a kalup dimenzija 20x20 cm obložite papirom za pečenje.
Mokre i suve sastojke pomešajte odvojeno pa sjedinite.
Ravnomerno utisnite u kalup, dobro pritisnite i izgladite površinu.
Prekrijte papirom za pečenje ili alu folijom i pecite oko 20 min tj. dok pločice ne dobiju lepu boju.
Ohladite u kalupu, zatim isecite na veličinu po želji.
Možete ih zamotati u masni papir ili alu foliju i imati uvek sa sobom ili držati u hermetički zatvorenoj kutiji da ne bi izgubile svežinu. Prijatno!
Bonus video: