Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet

Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Objavljeno: 20.11.2024. 14:34h
Foto: Instagram Printscreen / Zorica_brunclik_zoka

Zorica Brunslik je vrsna domaćica, a njen podvarak s ćuretinom nema kome se ne dopada, pevačica je otkrila da se ovaj specijalitet priprema veoma lako.

Sastojci:

  • ćuretina
  • kiseli kupus
  • mešavina začina
  • biber
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
foto: Shutterstock

Priprema:

Ćuretinu iseći na komade, dobro je začiniti, a zatim je peći u rerni, na maslinovom ulju. Kiseli kupus dobro oprati, sitno iseckati, začiniti i staviti u šerpu da se dinsta. Po potrebi dodavati vodu. Kada je kupus skoro gotov istresti ga u zemljanu posudu i staviti u rernu da se ispeče. Kupus i ćuretinu poslužiti uz proju.

Stil / svet

Bonus video: