Divno jelo

Kremasti rižoto sa pečurkama: Odlično jelo koje koje će zadovoljiti sva vaša čula

Ako želite, servirano jelo preko pospite parmezanom

Objavljeno: 23.11.2024. 11:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg bukovača
  • pirinač
  • 3 crna luka
  • 1 šargarepa
  • 50 g maslaca
  • malo mleka
  • malo vode
  • so, biber, začinska paprika i suvi začin
foto: Profimedia

Priprema:

1. Dva luka i šargarepu izrendajte i stavite u tiganj. Dinstajte desetak minuta na srednjoj temperaturi pa dodajte predhodno opran pirinač. U to sipajte mleko, promješajte pa dolijte vode da tečnost skroz prekrije pirinač.

2. Kuvate oko 20 minuta dok se pirinač ne skuva pa dodajte sve začine i na kraju maslac.

3. Preostali luk iseckajte sitno i dinstajte 5 minuta. Dodajte pečurke i dinstajte još 15-20 minuta. Dodajte biber i so na kraju i dobro promešajte.

4. Sjedinite pirinač i pečurke i ostavite par minuta da se krčkaju. Poslužite toplo.