Dobra kombinacija

Pileća džigerica servirana s pirinčem: Odličan i brz izbor za zdrav i ukusan ručak

Uz ovo jelo poslužite salatu po želji

Objavljeno: 14.11.2024. 15:12h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 700 g pileće džigerice * 5 kašika ulja * 300 g pirinča * 1 veća glavica crnog luka * 1 paprika babura * so i biber po ukusu * peršunov list

foto: Profimedia

Priprema:

1. Džigericu očistite od žilica i operite. U tiganj stavite dve kašike ulja, pa kad se zagreje, stavite džigericu, pobiberite i pustite da se krčka oko 20 minuta uz lagano dolivanje vode. Pred kraj ostavite da se zapeče (ali da ne bude suva) na laganoj vatri.

2. Luk i papriku izblenajte (ili iseckajte), pa stavite da se prodinstaju sa ostatkom ulja i malo vode (10 minuta). Dodajte pirinač, sipajte pola litra vode i posolite. Povremeno promešajte. Pirinač bi trebalo da se skuva kad voda ispari, ali ako nije, dolijte još malo vode i kuvajte dok ne bude gotov.

3. Servirajte džigericu na pirinač, pospite seckanim peršunom i jelo poslužite toplo.

Bonus video: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN