Crni Egipat: Čokoladna i kremasta torta koja se topi u ustima, a sprema se očas posla
Donosimo vam najbolji recept za tortu "Crni Egipat".
Objavljeno: 09.11.2024. 14:36h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
Kore:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 2 žumanca
- 100 g pečenog
- mlevenog lešnika
- 2 kašike brašna
- 5 g praška za pecivo
Krem:
- 800 ml mleka
- 6 žumanaca
- 3 pudinga sa ukusom čokolade
- 8 kašika šećera
- 100 g crne čokolade
- 150 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Krem II:
- 500 ml slatke pavlake ( zasladjene )
- 100 g kisele pavlake
- 100 g pečenog mlevenog lešnika
Priprema:
Bonus video: