Recepti za 3 brza kolača od bundeve: Ne zna se koji je lepši, prave se začas i vrlo su izdašni, a zdravi

Seozna bundeve je počela, te iskoristite ovu namirnicu na najbolji način! Donosimo vam 3 jednostavna recepta sa savršene poslastice.

Objavljeno: 10.11.2024. 08:09h 08:21h
Foto: Shutterstock

Bundeva sadrži u sebi mnogo vitamina i minerala, te je svi stručnjaci preporučuju da što češće jedemo. Osim za slane specijalitete, možemo je iskoristiti za pravljenje preukusnih poslatica!

1. Kremasti kolač sa bundevom i sirom

Sastojci:

  • 250 g pirea od bundeve
  • 200 g krem sira
  • 100 g meda
  • 2 jaja
  • 1 kašičica cimeta
  • Kora od jednog limuna
  • Malo muskatnog oraščića (po želji)

Priprema:

U posudi umutite krem sir, šećer i jaja dok ne postanu kremasti.

Dodajte pire od bundeve, cimet, limunovu koru i oraščić.

Sipajte smesu u pleh i pecite na 180°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

foto: Shutterstock

2. Sočni kolač od bundeve sa orasima

Sastojci:

  • 200 g pirea od bundeve
  • 100 g oraha (seckanih)
  • 150 g brašna
  • 100 g meda
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i pire od bundeve.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i cimet, pa dodajte smesi.

Na kraju umešajte orahe.

Sipajte u kalup i pecite na 180°C oko 30-35 minuta.

foto: Shutterstock

3. Kocke sa bundevom i čokoladom

Sastojci:

  • 250 g pirea od bundeve
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g brašna
  • 100 g meda
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte pire od bundeve i ulje.

Umešajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte istopljenu čokoladu.

Sipajte smesu u kalup i pecite na 180°C oko 30-35 minuta.