Recept za prave bosanske tulumbe koji uspeva svakoj domaćici: Ukus im je kao iz najbolje poslastičarnice
Tulumbe su velikoj većini jedan od omiljenih kolača, evo kako da ga napravite u udobnosti sopstvenog doma, jednostavno i brzo, a lepše nego što je pravila vaša baka
Izvor: Milica Krajnović
Sastojci za agdu:
- 1l vode
- 700g šećera
Sastojci za testo:
- 400ml vode
- 150ml ulja
- 1 kašičica soli
- 400g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 5 jaja
Priprema:
Za agdu je potrebno 1 l vode i 700 g šećera, to kuvati 5 minuta i ostaviti da se ohladi.
Za pripremu tulumbi potrebno je 400 ml vode, 150 ml ulja i 1 kašičicu soli prokuvati, za to vreme u 400 g brašna dodati 1 kašičicu praška za pecivo, pa brašno sipati u ključalu vodu, mešati 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeno testo dodavati postepeno 5 jaja i mešati mikserom, a zatim testo staviti u kalup za tulumbe.
Tulumbe peći u ulju na srednjoj temperaturi šporeta.
Ispečene direkno stavljati u agdu.
Natopiti dobro i odmah izvaditi.
Prijatno!
Bonus video: