Kako i zašto je Lijam Pejn pao sa 3. sprata hotela? Šta se desilo par minuta pre smrti slavnog pevača

Slavni pevač Lijam Pejn poginuo je padom sa trećeg sprata, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Objavljeno: 17.10.2024. 07:46h 08:24h
Foto: Picturematt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji član mega popularnog sastava "One direction" Lijam Pejn pao je sa trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu, saopštila je tamošnja policija. Oklonosti pod kojima je slavni pevač poginuo, još se ispituju, a prema nezvaničnim informacijama, pevač je bio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Prema pisanju lokalnih medija, Lijam je pre tragedije pravio nerede, razbio je svoj laptop, a zatim su morali da ga odnesu u sobu.

foto: Picturematt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Direktor hitne medicinske pomoći Alberto Krešenti rekao je da je Lijam zadobio "veoma ozbiljne povrede nakon pada sa trećeg sprata u unutrašnje dvorište".

"Proverili smo njegov identitet pomoću pasoša koji je imao", rekao je.

Krešenti je rekao argentinskom listu Clarin da je "tim video da je očigledno imao prelom u bazi lobanje".

foto: RS Fotos/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Njegovo telo je prevezeno u lokalnu mrtvačnicu gde će biti obavljena obdukcija.

Inače, pevač je i sam ranije priznao da je imao problema sa alkoholom, te da je bio na rehabilitaciji.

Naime, priznao je kako je neko vreme proveo u velnes klinici u SAD-u, u Luizijani, nakon što se pojavio u podkastu kontroverznog jutjubera Logana Pola u junu prošle godine.

Pevač je sada otkrio na svom YouTube kanalu u okviru videa "I am Back..." da je tada dotakao dno, a da je svoje nezadovoljstvo prikirvao tako što je iskaljivao bez na dragim ljudima.

foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

- Izvinite što sam bio takav. Znate da postoji nekoliko razloga zašto sam to uradio i samo sam morao da odvojim malo vremena za sebe. Postao sam neko koga nisam prepoznao, a siguran sam da niste ni vi.

Lijam je takođe zahvalio svom šestogodišnjem sinu Bearu, ali i bivšoj partnerki i majci njegovog deteta, pevačici Šeril Kol, što su ga podržali na putu ka ozdravljenju.

- Bio sam u lošem stanju do tog trenutka. Bio sam zaista srećan više od svega kada sam stigao da na neki način zaustavim život i rad. Nisam imao telefon skoro 100 dana. Uopšte se nisam povezao sa spoljnim svetom i to me je nekako pripremalo za taj trenutak.Po odlasku je zapravo najteža tačka bilo ponovno uključivanje telefon, jer je bilo pomalo zastrašujuće.

foto: STANLEY Anthony/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naglasio je i da su mu kolege iz "One Direction", Hari Stajls, Najal Horan, Luis Tomlinson, pa čak i Zejn Malik pritekli u pomoć kada su mu zaista bili potrebni, a on im se javno izvinio zbog kontroverznih i neprimerenih izjava koje je govorio u momentima kada se uopšte nije osećao dobro.

Ipak, čini se da pevač nije vratio na pravi put, te je i dalje nastavio sa konzumiranjem opijata što se ispostavilo kao kobna odluka.

foto: LUKE / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Liam je svojim putem krenuo 2015. godine nakon što je s ostatkom članova benda "One Direction" objavio da njihovu zajedničkom druženju dolazi kraj, slomivši tom informacijom milionima devojaka širom sveta, koje su ih mahnito pratile u stopu.

U posljednjih nekoliko godina otkrio kako je vrlo rano počeo konzumirati alkohol, te je neko vreme postao i zavisnik, te nije mogao da zamisli dan bez pića.

FOTO: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
FOTO: STANLEY Anthony/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Nije mu ušlo jedno vreme ni u ljubavi, te je raskinuo 2018. godine sa pevačicom Šeril Hol, a trenutno uživa u obnovljenoj romansi sa američkom glumicom Kejt Kasidi.

Bonus video: