"Podgrejana čorba nema isti ukus kao sveža": Oprostila mu prevaru i ponovo se udala za njega, a on joj ovako vratio

Druga sreća s istim partnerom može biti prilika za novi početak i ispravljanje grešaka, ali repove iz prošlosti je teško vući za sobom

Objavljeno: 16.10.2024. 16:59h 17:02h
Foto: Printscreen/youtube/ CBS This Morning

Kažu da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno, a da li čovek uči iz svojih grešaka i da li neko može da se promeni, ostaje večita dilema. Takođe poznato je i da treba praštati i pružiti drugu šansu pokajniku, ali vreme je pokazalo da se češće data obećanja krše nego ispunjavaju. A i složićete se da podrejana čorba nekako nema isti ukus kao ona tek skuvana.

Lenka je tako odlučila da bivšem mužu da još jednu šansu nakon njegove prevare koja je rezultirala razvodom, i ponovo se uda za njega, a njenu priču vam prenosimo u celosti.

foto: Shutterstock

„Udavala sam se dva puta za istog čoveka i to je bilo glupo. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada, i tako je. Nas dvoje nije trebalo da budemo zajedno prvi put, a kamoli drugi. Jedini plus je što smo imali divnu decu tokom drugog pokušaja braka. Iz te perspektive, nije mi žao, ali da sam znala ovo što sada znam, kao potpuno zrela osoba, ne bih se tako ponašala. Više uopšte ne verujem u bajke o večnoj sreći.

Reći ću vam kako je prošlo. Prvi put sam se razvela od muža posle sedam godina braka, jer sam saznala da me je varao. Za te tri godine koliko smo bili razvedeni, nismo se viđali u vidu zabavljanja, ali on me je uporno molio i molio da mu se vratim. U to vreme sam čak viđala jednog uglađenog i visoko pozicioniranog gospodina koji je radio u avijaciji i skidao mi zvezde sa neba“, priznala je ona.

„Međutim, moj bivši je bio toliko uporan da sam mu popustila. Tri godine kasnije sam se ponovo udala za njega. Oprostila sam mu, i kako to biva, sve pripisala „krizi sedme godine“. Glupa ja! Ponovo smo se venčali, zajedno kupili kuću. Oboje smo radili i imali smo slična interesovanja jer smo uvek radili u istoj delatnosti. Činilo se da ćemo uspeti“, opisuje dalje gospođa Linda.

foto: Shutterstock

„U suštini, uložila sam još deset godina svog života u blaženi brak, bar sam ja to tako videla. I, pogodite šta. Da, njegova glavna karakterna mana se ponovo pokazala! Iskreno, osećam da ona nikada nije ni nestala. Nova žena, nove smicalice. Ponovo sam podnela zahtev za razvod!“ opisuje i naglašava da je muž i ovoga puta bio pun kajanja i sporazumno su se razveli.

„Tada smo oboje znali da je naš brak zaista gotov. Da li je dobar čovek osim što ima veliku karakternu manu zbog koje sam znala da se nikada neće promeniti? Verovatno, ali ne mogu preći preko prevare. Da li sam ga mrzela i mrzim li ga još uvek? Pa, u svakom slučaju, bila sam očajna jer sam sada bila deset godina starija i još više razočarana. I godinama kasnije sam se psihički odvojala od te bajke“, priznala je ona.

foto: Shuterstock

„Danas imam 77 godina. Nedavno, nakon što sam sedam godina bila sama, ponovo sam se udala. Osećam se i ponašam kao da imam 57 godina. Moji porodični geni su mi bili naklonjeni jer sam još uvek vitalna. Ovo govorim da pokažem svima da nikad nije kasno za novi početak! Imajte u vidu da u mojoj ispovesti bivšeg ne nazivam pogrdnim imenima jer smatram da ne možemo da gajimo mržnju i da budemo ogorčeni, a da živimo srećno“, napominje ona.

„Da li bih pozvala bivšeg muža za uslugu ako mi zatreba njegova pomoć? Da, i sigurno bi mi pomogao, ne očekujući ništa zauzvrat jer me pamti kao ženu koja ga je istinski volela. Zna da je izgubio ljubav svog života. Ne održavamo kontakt, jednom sam mu poslala poruku i tražila recept za jelo od rakova. Niko to ne može bolje pripremiti od njega! Vratio mi je porukom i napisao da se nada da sam srećna“, reči su kojima je penzionerka Linda završila svoju ispovest.

Stil / mojevreme.hr

Bonus video: