Preukusan
Kolač s pomorandžom: Kao da ste dah Grčke uneli u svoj dom
Pre sečenja sačekajte da se kolač potpuno ohladi
Autor:
Sastojci:
* 250 g brašna * 350 g šećera * 1 kašičica soli * 1/2 kašičice sode bikarbone * 1/2 kašičice praška za pecivo * 3 dl maslinovog ulja * 3 dl mleka * 3 velika jajeta * 1 kašika rendane korice pomorandže * 60 ml soka od pomorandže
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Kalup za torte prečnika 22 ili 24 cm namastiti i pobrašniti ili ga obložiti papirom za pečenje.
2. Pomešati brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu.
3. U drugoj posudi izmiksati jaja, pa sipati maslinovo ulje, mleko, sok i rendanu koricu pomorandže. Ubaciti suve sastojke, pa još kratko miksti dok ne dobijete jednoličnu, glatku smesu.
4. Sipati smesu u pripremljeni kalup i peći oko sat vremena, sve dok vrh kolača ne dobije zlatnu boju.