Najtraženija frizura ove jeseni, idealno stoji ženama u 40-im: Savršeno pokriva sede, a sa lica briše godine

Ukoliko ste ljubitelj kose stilizovane u ombre nijansama, onda će vas obradovati vest da ovaj način farbanja kose i dalje ne silazi sa trona kada su aktuelni trenodvi frizura u pitanju

Objavljeno: 10.10.2024. 15:48h 16:05h
Autor:
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ove jeseni, jedan ton kose postaće pravi hit, ne samo zbog atraktivnog izgleda, već i zbog praktičnosti koju mnoge žene priželjkuju. Jesen, sa svojim svežijim danima, uvek donosi priliku za osveženje stila – bilo da se radi o odeći, šminki, ili frizurama. Mnoge žene upravo tada pronalaze inspiraciju da unesu promene u svoj izgled.

Kada govorimo o frizurama koje će dominirati ove sezone, povratak ombrea, nekada veoma popularne tehnike farbanja, ponovo osvaja srca mnogih dama širom evropskih gradova. Ombre se ponovo našao u fokusu, i to s dobrim razlogom – on ne samo da osvežava izgled, već je i idealno rešenje za one koje žele diskretno sakriti sede vlasi, bez potrebe za potpunim prekrivanjem kose farbom.

Ombre podrazumeva prelazak između svetlijih i tamnijih nijansi u kosi, što se postiže izvlačenjem pramenova u toplim tonovima. Spektar boja varira od blistavih mednih nijansi, pa sve do tamnije boje lešnika, što omogućava kreiranje sofisticiranog izgleda. Ova tehnika je savršena za žene koje žele promenu, ali i za one koje preferiraju prirodan izgled, jer omogućava postepeno mešanje sede kose sa ostatkom, bez drastičnog farbanja.

Ukoliko se odlučite za ombre, pred vama je mnogo mogućnosti. Najlepše se postiže kroz suptilne prelaze i igru senki, pri čemu se boje prilagođavaju obliku lica. Na primer, ženama sa izduženim licem preporučuje se svetliji ton pri korenu, koji se postepeno tamni ka vrhovima, čime se stvara iluzija mekoće i ravnoteže u crti lica.

Često se ombre poredi sa balayage tehnikom, međutim, između njih postoje važne razlike. Ombre pruža dramatičniji prelaz između korena i vrhova, dok je balayage suptilniji, gotovo neprimetan. Još jedna prednost ombrea jeste veći izbor boja i tonova, koji se mogu prilagoditi individualnim preferencijama, kao i sedi kosi, dajući joj moderan i prirodan izgled.

U konačnici, ombre je sjajan izbor za one koji žele da osveže svoj izgled bez preteranog održavanja i dugotrajnih tretmana.