Svi bi od Jelene Đoković trebalo da naučimo kako da rešimo sukob sa zadrtom osobom: U samo 1 rečenici postavi na mesto

Jelena Đoković važi za vrlo odmerenu damu, ali uvek iza svog stava stoji čvrsto.

Objavljeno: 10.10.2024. 08:54h 09:13h
Foto: ATA Images

Jelena Đoković veoma je posvećena pitanjima vezano za porodicu i razvoj dete, te se trudi da u našu zemlju dovodi brojne stručnjake. Nedavno je u Beogradu pričala sa dr Gordonom Njufeldom, čuvenog dečijeg, psihologa, a posebno su se osvrnuli na temu psihoterapije - da li je danas postala trend ili je preko potrebna.

„Kao što je Gabor Mate rekao – mi ćemo morati da platimo terapiju našoj deci. Moramo da štedimo za nju“, kaže Jelena Đoković na šta dr Gordon Njufeld odgovara: „Terpija dolazi kao rezultat slomljene kulture, Kao što Gabor Mate kaže – kultura je toksična.To je rezultat veoma tokisčne kulture jer postoji vrlo malo poverenja u to spontano ostvarivanje potencijala. Ukoliko bismo živeli u kulturi u kojoj postoji povezanost među ljudima, gde postoji poziv da budeš u prisustvu drugih, bez napora i gde se osećaš u potpunosti opušteno, naša osećanja bi se vratila, isceljenje bi se dogodilo, oporavak bi se desio.

foto: ATA Images

Na društvenim mrežama povodom ovog razgovora pojavili su se brojni komentar među kojima su se istakli reči jedne žene koja nije odustajala od svoj stava.

„Molim vas nemojte generalizovati kulturu kao globalnu, toliko je različitih kultura i naša balkanska kultura je mnogo drugačija od zapadnog ili američkog ekstremnog individualizma i ‘privatnosti'“, napisala je na engleskom, a Jelena joj je odgovorila:

Nažalost, sada možemo reći da smo generalno svi otišli ​​od porodičnog jezgra kao najboljeg izvora sreće i ispunjenja kada smo prilagodili materijalizam i tehnologiju kao stil života. Ovo je toksična kultura na koju se pozivamo.

FOTO: Printscreen Insagram/ jelenadjokovicndf
FOTO: Printscreen Insagram/ jelenadjokovicndf
FOTO: KARADAREVIC/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Printscreen Insagram/ jelenadjokovicndf

Žena joj je odgovorila, ovoga puta na sprskom, da to, nažalost, nije tačno, a Jelena se više nije upuštala u komunikaciju sa njom.

Supruga Novaka Đokoviča slovi za jednu vrlo odmerenu damu, ali sa druge strane, nikada se ne plaši da iznese svoj stav na bilo koju temu. Naime, ona je i ovoj korisnici Instagram prvo objasnila zašto smatra da nije u pravu, a kada je videla da je ne razume, više nije nastavljala dopisivanje, što govori da svako do nas može da ima svoj stav.

Osim toga, neke osobe su toliko tvrdoglave da ne prihvataju ni jedno mišljenje koje se razlikuje od njihovog, te sa tim ljudima nikako nije preporučljivo ulaziti u raspravu, jer ćete se na kraju samo vi uzaludno iznervirati.