Svi misle da ćerka Petra Matijevića uživa u tatinim parama: A "princeza mesa" morala ovo ispuniti da bi je otac zaposlio

Lana je naslednica poznatog srpskog privrednika Petra Matijevića koja godinama vredno radi u porodičnoj kompaniji i trudi se da je što više unapredi.

Objavljeno: 09.10.2024. 13:44h 14:18h
Foto: Printscreen Facebook / Vukašin Jelić

Lana Matijević nosi titulu "princeze mesa", s obzrom da je nakon završetka studija odmah počela da radi porodičnoj kompaniji. Naime, ova mlada dama pravi je primer kako uspeh roditelja ne mora nužno da bude teret za dete, već podstrek da nastavi u tom smeru. Iako se sa godinama posao odlično razvijao, ono najbitnije nikada nije izgubila - povezanost sa najmilijima uz poštovanje pravih vrednosti.

Naime, Lana je naslednica Petra Matijevića, jednog od najvećih zemljoposednika na prostorima bivše Jugoslavije. Ovaj srpski prvrednik potekao je iz vrlo siromašne porodice. Osnvnu školu završio je kao đak generacije i obrazovanje mu je oduvek bilo važno, što je preneo i na svoju decu. Više obrazovanje stiče u Zagrebu, gde je završio Višu školu za trgovinske poslovođe.

Oduvek je imao preduzetnički duh, a njegova kompanija posluje u oblasti poljoprivrede, mesne industrije, hotelijerstva i ugostiteljstva, proizvodnji poljoprivredne mehanizacije i nekretnina.

Lana je diplomirala na na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a potom je 2017. postala i master fililog anglista. Godinama radi kao rukovodilac sektora za uvoz i izvoz, kao i u komunikaciji sa klijentima u porodičnoj kompaniji.

foto: Printscreen/Facebook

- Iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da porodica igra ključnu ulogu u samopouzdanju, bar kod mene jeste. Odrasla sam sa majkom, ocem i dva brata koji mi nikada nisu, ni u šali, napomenuli da žena nije sposobna da nešto uradi što muškarac jeste i mislim da je ta ideologija u našoj porodici zaslužna što danas mislim da ništa nije nemoguće već da samo postoje manji i veći izazovi. Izbor partnera bih dodala kao jedan od ključnih faktora na putu ga ličnom uspehu. Kada nađete nekoga ko vas podržava u svakom poslovnom poduhvatu i raduje se svakom uspehu zajedno sa vama onda ste jedan veliki korak bliži ostvarenju svakog zacrtanog cilja - rekla je jednom prilikom Lana Matijević za Blic Biznis.

U majci pronalazli veliku inspiraciju.

"Ona je ta koja je veliki deo tereta iznela. Mama je radila u našoj prvoj radnji na blagajni, sa mnom u stomaku. Ona i dan-danas radi u kompaniji i ima svoj sektor. Kada pomisliš da nešto znaš, tu nastaje problem. Bitno je problem rešavati postepeno… Svakako je najbitnija komunikacija, da svako u svom sektoru iskomunicira sa zaposlenima i nadređenima. Od nje sam naučila da žene zaista analitičnije ali opet, ne bih ja to puno generalizovala niti delila atribute po polovima. Postoje sposobni i manje sposobni ljudi, po mom mišljenju", zaključila je.

Iste godine kada je masterirala udala se za partnera Veljka Jelića, a povremeno na društvenim mrežama podeli svoje emocije prema njemu.

"Ponovo ti govorim da volim te, po ko zna koji put ja ti priznajem da svaki ovaj tren sa tobom radost je i hvala Bogu što mogu biti kraj tebe", napisala je Lana jednom na Fejsbuku.

Petar Matijević ponosan na decu

Petar Matijević, kada napusti četiri zida svoje kancelarije, vrlo je jednostava i običan čovek. Vrlo je posveće suprug, otac i deda.

Izuzetno je ponosan na svoju porodicu, povezanost i bliskost koju imaju, a koju, uprkos velikim poslovima i zbivanjima, nisu izgubili.

Supruga Zora, sinovi Zoran i Bojan i ćerka Lana i Petar, čije ime je najpoznatije javnosti, podjednako učestvuju u radnu komanije i zajedničkim snagama se trude da posao besprekorno rade i razvijaju.

Nada se da će i njegova unučad takođe krenuti porodičnim stopama i nastaviti da gaje tradicionalne vrednosti, ali i poslovnu etiku svojih roditelja.

Svakodnevnica mu nije zasnovana na materijalizmu, avionima i jahtama, jer to za njega predstavlja bespotreban luksuz.Najsrećniji je, kako kaže, kada prošeta svoju ustaljenu rutu po Futoškom parku i odmara za sledeći radni dan.

Petrov dan počinje veoma rano, kao i njegovoj supruzi Zori, koja je već u 5 na svom radnom mestu u preduzeću, a kojoj se neizmerno divi na snazi i umeću da sve svoje segmente posla drži – pod konac.