Svi se razočarali što se Jelena Janković nije udala za njega: Iznenadila sve kad je otkrila da čeka dete uglednog Srbina

Ljubavni život Jelene Janković oduvek je bio prava misterija! Danas uživa kraj uglednog doktora Branka Baraća, a nekada je volela čuvenog vaterpolistu.

Objavljeno: 08.10.2024. 15:49h 15:58h
Foto: Ata images

Jelena Janković, naša najuspešnija teniserka, porodično gnezdo svila je u Americi u vilu od 1.500 kvadrata, koja košta čak 13 i po miliona dolara. Naime, otkako je reket odložila po strani i udala se za našeg uglednog doktora Branka Baraća, svoj privatni život nikako ne eksponira u javnosti, te nema ni jednu društvenu mrežu. Uživa u majčinstvu i sve je podredila ćerkici Uni.

foto: Ata images

Branko i Jelena upoznali su se na zanimljiv način 2020. godine - nakon "Adrija tura", koji je svojevremeno organizovao Novak Đokoviću u Beogradu, otišla je da se testina na korona virus. Kako je rezultat bio pozitivan, zatražila je lekarsku pomoć. Upravo tada se desio njihov prvi susret.

Da su zajedno niko nije znao dok se nije pojavila informacija da je nekadašnja teniserka u drugom stanju. Tada se saznalo da se i udala i to za izuzetnog stručnjaka.

Jelenin suprug je doktorirao medicinske nauke 2018. godine, a zaposlen je kao specijalista interne medicine - reumatolog. Na zvaničnom sajtu može se pročitati da je odbranio doktorat na temu „Uloga seksualnih steroidnih hormona u akutnom infarktu miokarda kod muškaraca starijih od 40 godina".

Član je brojnih domaćih i međunarodnih udruženja stručnjaka i generalni je sekretar Srpskog društva za proučavanje starenja muškaraca. Doktor Barać je član medicinske komisije košarkaškog kluba Crvena zvezda, kao i doktor srpskog nacionalnog golf-tima.

foto: Printscreen/youtube/ sport klub

Jelena se maksimalno trudila da svoju intimu sačuva od očiju javnosti. I uspevala je u tome. Svoje partnere, pre nego što je upoznala doktora, nije eksponirala i o njenom ljubavnom životu skoro da se nije ništa znalo. Ali, jedna romansa ipak je bila pod lupom medija. U pitanju je veza sa proslavljenim crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem. Mnogi su im predviđali brak, a umesto venčanja usledio je razlaz.

Bivši vaterpolista i Jelena upoznali su se 2008. u jednom restoranu za vreme Olimpijskih igara u Pekingu. Tada je nekadašnja sportistkinja bila najbolja teniserka sveta, dok je Mlađan bio mlada nada vaterpola.

Ljubav je planula na prvi pogled, a njihova veza trajala je 4 godine. Na terenu su redovno bodrili jedno drugo.

Više puta sam, još na početku, rekao Jeleni da imam osećaj kao da smo zajedno dve-tri godine. Od početka sam osećao da ova veza može da uspe. Teško je održavati ljubav na daljinu, ali takav odnos učvršćuje poverenje, a oboje ga gajimo. Ljubav na daljinu nije ista kao kada vam je partner blizu i uvek dostupan. Mislim da je ova naša veća i jača – izjavio je svojevremeno Mlađan.

Iako se 2014. godine šuškalo kako Mlađan namerava da zaprosi Jelenu, daljina je učinila svoje, a njihova ljubav nije uspela da prevaziđe baš sve prepreke. Česta razdvojenost je bila glavni razlog njihovog raskida.

- Njih dvoje više nisu zajedno, a glavni razlog za raskid je razdvojenost zbog poslovnih obaveza. Rastali su se bez teških reči i odlučili da budu prijatelji", rekao je neimenovani izvor blizak paru za medije tada.

Jelena nije ni pokušala da sakrije da je teško podnela kraj ljubavi, a u jednom od retkih intervjua koji je dala u tom periodu otkrila je zašto je njena, uvek savršena težina, uvećana za šest kilograma.

FOTO: Ata images
FOTO: Ata images
FOTO: Ata images
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Kurir/Dragan Kadić
FOTO: Profimedia

- Hrana mi je bila lek. To je kao na filmu kada vidite one devojke kako posle raskida veze jedu samo čokoladu. Tako sam i ja. Sve mi se skupilo, i raskid, i povreda, nije mi bilo lako da to prevaziđem. Baš sam se bila zaokružila i brat me je zafrkavao da sam najdeblja teniserka. Bio je u pravu jer sam to videla po stvarima. Sve je pucalo na meni. Imala sam šest kilograma više. Nisam ništa mogla da radim, nikakve terapije mi nisu pomagale, samo sam jela. Toliko sam jela da sam razmišljala da bih mogla da postanem kuvarica - rekla je tada za Žurnal.