Šta se desilo kad sam isprobala dijetu Viktorije Bekam? Kuća je smrdela, glad me ubijala, a kad sam stala na vagu - šok

Dijeta nije bila nimalo laka, a rezultati su bili razočaravajući

Objavljeno: 04.10.2024. 11:09h
Autor:
Foto: preentscreen/Instagram

Novinarka Dajen Bourn odlučila je da testira dijetu Viktorije Bekam, koja je u poslednje vreme izazvala veliku pažnju. Podelila je svoje iskustvo, naglasivši da krajnji rezultat nije ispunio njena očekivanja.

Naime, slavni fudbaler Dejvid Bekam pre nekoliko godina je otkrio kako njegova supruga Viktorija već čitavih 25 godina svakodnevno konzumira isti obrok – ribu sa roštilja i povrće kuvano na pari. Ova izjava izazvala je brojne reakcije, a neki su odlučili da sami provere može li ovakav način ishrane doneti zdravstvene benefite.

Dajen je tako rešila da nedelju dana jede kao Viktorija, da izbaci crveno meso, mlečne proizvode i bilo kakvu hranu pripremljenu na ulju, puteru ili sa sosevima. U svojoj reportaži, istakla je da nije bila impresionirana postignutim efektima.

Pre svega, navela je da su obroci, iako jednostavni, ostavili osećaj gladi i nedostatka energije. Pored toga, smetao joj je neprijatan miris koji se širio njenim domom nakon pripreme hrane.

foto: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

Već prvog dana, Dajen je izjavila da je sve bilo izuzetno neukusno.

"Počela sam sa najskupljom ribom, bakalarom, ali sam bila razočarana. Pokušala sam da poboljšam obrok dodajući povrće, ali sve je bilo bezukusno. Otišla sam u krevet gladna i nervozna, znajući da me čeka naporna nedelja", ispričala je za MEN.

Nije joj bilo jasno kako ovaj način ishrane Viktoriji omogućava dovoljno energije, jer je ona osećala potpuno suprotno.

"Obično idem na trčanje sredinom nedelje, ali danas sam bila toliko gladna i iscrpljena da sam to preskočila. Na slikama možda delujem nasmejano, ali u stvarnosti sam bila očajna", rekla je Dajen.

Kako bi razbila monotoniju, povremeno bi se poslužila čašom vina, baš kao i Viktorija, ali ni to nije donelo olakšanje.

Takođe je primetila da je ovakav način ishrane prilično skup, posebno kada je reč o svakodnevnoj kupovini sveže ribe iz supermarketa.

Njeni nedeljni troškovi za ribu i povrće iznosili su oko 40 funti, a to nije uključivalo hranu za njenu porodicu. Do sredine nedelje, ostala je bez ribe i morala je da izdvoji dodatnih 15 funti za novu zalihu.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako je nedelja odmicala, njen stav prema dijeti nije se menjao.

"Kuća mi je potpuno preplavljena mirisom ribe. Moram svaki dan da praznim kantu za smeće da bih smanjila neprijatne mirise, ali i dalje osećam riblji otpad", priznala je.

Na kraju nedelje, Dajen je odlučila da proveri da li je ovaj način ishrane doveo do ikakvih promena u njenoj kilaži. Bila je zaprepašćena kada je otkrila da uopšte nije izgubila na težini. Bila je svesna da je kratak period, ali posle tolikog gladovanja doživela je šok kad je stala na vagu. Zaključila je da se više neće pridržavati Viktorijinog režima ishrane.

"Ovo mi je bio dovoljan razlog da zauvek prekinem ovaj eksperiment i vratim se svojoj uobičajenoj ishrani", zaključila je Dajen.

Stil/Men