Frizure za sve generacije: U 20-im kratka kosa je pravi izbor, a u 50-im ćete izgledati mlađe ako je ovako stilizujete

Donosimo vam najbolje frizure za sve generacije uz koje ćete izgledati lepo i mladoliko.

Objavljeno: 06.10.2024. 14:29h
Foto: Profimedia

Frizura koju nosite mnogi utiče na celokupan izgled, a način na koji stilizujemo kosu može učiniti da izgledamo mlađe ili starije. Mnogi frizeri ističu da odabir frizure treba da zavisi i od godina koje imamo.

Dvadesete

Može se reći da su dvadesete najbolje godine za isprobavanje novih stilova jer je u tim godinama kosa uglavnom najočuvanija, a samim tim i idealna za eksperimentisanje i isprobavanje novih frizura. Kratke frizure su sjajan izbor jer ističu mlado lice, a i sjajne su za veliku promenu, dok suprotno njima možete puštati kosu i zabavljati se sa njenom teksturom, ali i bojom (nekoliko pramenova u vibrantnim bojama su super izbor za ulepšavanje kose!).

foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Tridesete

Sa tridesetim polako dolazi i ozbiljniji stav i ukus, pa je u ovim godinama najbolje pažnju usmeriti ka otmenijim frizurama bez drastičnih promena. Svetli pramenovi će odlično kamuflirati sede, a šiške u stranu osvežiti i upotpuniti vaš izgled. Predlažemo i blage lokne koje instant dodaju ženstvenu notu izgledu, a koje ne oduzimaju previše vremena (kojeg nemamo).

foto: PrintscceeenInstagram/bixiecolour

Četrdesete

Za vas je najbitniji izbor proizvoda koji ćete upotrebiti za održavanje kose. Kako kosa obično usled feniranja i čestog stilizovanja viklerima i figarom postaje suva, najbitnije je da investirate u sprejeve ili serume za dodatni sjaj i mekoću kose. Sa sjajnom kosom se vaše godine neće primećivati!

Bob, lob i duge šiške koje ležerno padaju u stranu su frizure na koje treba da obratite najviše pažnje, dok je visoka punđa još jedna frizura idealna za svaki dan, posao ili večernji izlazak.

foto: Profimedia

Pedesete

U pedesetim godinama kosa primetno sedi, pa su za to najbolje rešenje svetlije nijanse boje. Pepeljasti sjaj će joj dati posebnu notu i dimenziju, ali treba da vodite računa da razlika između nijanse kose i kože ne bude previše velika.

foto: Profimedia

Jednostavne i ne previše dugačke frizure su odličan izbor jer im ne treba puno stilizovanja, koje je ujedno i vrlo lako i jednostavno.

(Stil/ Ženski magazin)

Bonus video: