Brži i jednostavniji recept za pohovane šnicle mekane kao duša nećete naći: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake

Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas

Objavljeno: 02.10.2024. 15:31h
Foto: printscreen Youtube

Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.

Sastojci:

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 70ml mleka
  • 1 puna kašika soka limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašicice soli
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 kašika ulja
  • 100g brašna
  • 1/2 kašičice soli,začina,paprike
  • Malo ulja za prženje

Priprema:

Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju. Prijatno!

Bonus video: