Brži i jednostavniji recept za pohovane šnicle mekane kao duša nećete naći: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas
Objavljeno: 02.10.2024. 15:31h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 1 jaje
- 70ml mleka
- 1 puna kašika soka limuna
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašicice soli
- 1/2 kašičice karija
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
- 1/2 kašičice origana
- 1 kašika ulja
- 100g brašna
- 1/2 kašičice soli,začina,paprike
- Malo ulja za prženje
Priprema:
Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju. Prijatno!
Bonus video: