Princ Vilijam godinama koristio ovo ime da bi spavao po hotelima s njom: Hteo da prođe neopaženo, al istina je otkrivena

Procureo je pseudonim koji princ Vilijam koristi još od studenskih dana

Objavljeno: 02.10.2024. 06:00h
Foto: Arthur Edwards-The Sun/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Da u braku omiljenog kraljevskog para, princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton, ne cvetaju ruže šuška se već mesecima. Nakon što se princeza od Velsa borila s rakom i odlazila na preventivnu hemoterapiju, te su priče postale sve učestalije.

A s obzirom na to da se ranije govorilo o tome kako je Vilijam prevario suprugu i to s markizom Sarom Rouz Hanburi, uprkos tome što je Sara to demantovala, mnogi smatraju da je istina da je princ imao ljubavnicu.

foto: Splash News / Splash / Profimedia

Zbog tih priča, javnost se prisetila početka 2000-tih, kada je princ studirao na univerzitetu St. Andrews u Škotskoj. Tada je koristio pseudonim jer je hteo privlačiti što manje pažnje na sebe. Realno, svi na fakultetu su znali da će jednog dana on sesti na tron i vladati, ali Vilijam je ipak koristio drugo ime.

Upravo se pod tim imenom i upisao na univerzitet, tvrdi autor Robert Džobson, koji je napisao knjigu o princezi Kejt pod nazivom 'Catherine, The Princess of Wales', a onda je Vilijam počeo koristiti pseudonim Stiv.

foto: Profimedia

'Odlučio je koristiti pseudonim Stiv u bizarnom pokušaju da prođe ispod radara', napisao je Džobson u knjizi. Vilijam je morao jako dobro istražiti ko mu je prijatelj, a ko samo želi doći do nekih informacija. Pogotovo nakon što je počeo izlaziti s Kejt. Tada je fokus javnosti bio maksimalno na njima pa su 'bežali' vikendima u Highgrove, Sandringham ili u vikendicu na Balmoralu. Koristili su lažna imena.

'Povremeno su se prijavljivali u hotele, koristeći imena gospodin i gospođa Smit - što bez sumnje nikoga nije zavaralo', piše autor. Zbog toga što je ranije znao 'muljati' s pseudonimima i lažnim imenima, pojedinci smatraju da upravo to može činiti i danas.

'Tako može ljubavnicu skrivati godinama', komentarisalo se na društvenim mrežama.

Stil / story.hr

Bonus video: