Najlepša čokoladna torta od 6 sastojaka: Ne postoji kremastija i sočnija, topi se u ustima, fil i kore se odjednom prave
Recept za najkremastiju čokoladnu tortu od 6 sastojaka lako ćete zapamtiti, a pravi se još lakše!
Izvor: Ivana Bogićević
Rabin torta se neverovatno jednostavno pravi, a ukus joj je fenomenalan. Pravi se od namirnice koje obično imate u kući i vrlo je izdašna, ali se svaki put pojede munjevitom brzinom. Nije preslatka, a zalogaji se tome u ustima!
Sastojci:
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mlevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Prvo umutite puter i šećer, pa dodajte žumanca, mleveni keks i prethodno rastopljenu čokoladu. Zatim posebno umutite belanca i sjedinite dobro sa prethodno dobijenom smesom. Potom je podeliti na dva jednaka dela.
Jedan deo je fil i odložite ga u frižider. A od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh pre toga obložite papirom za pečenje.
Kada se kore ispeku, uputite šlag i sve je spremno za filovanje.
Ređate je na sledeći način: kora, fil, šlag - dok se ne potroši sav maetrijal.
Dekorišite je po želji i uživajte u fenomenalnom ukusu!