Umesto da novac ode u humanitarne svrhe, Naomi Kembel ga trošila na cigarete i luksuz: Evo kako je kažnjena zbog prevare

Komisija za dobrotvorne organizacije, otkrila je da je Naomi Kembel sredstva koja je dobijala za svoju organizaciju, trošila umesto u humanitarne svrhe, na cigarete, hotele i ostali luksuz.

Objavljeno: 26.09.2024. 15:38h
Autor:
Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Supermodel Naomi Kembel dobila je zabranu da predstavlja dobrotvorne organizacije, nakon što je nadzorno inspekcijsko telo otkrilo dokaze o finansijskim malverzacijama u dobrotvornoj organizaciji koju je predstavljala više od 10 godina.

Odluka je doneta za period od pet godina, pošto je Komisija za dobrotvorne svrhe otkrila finansijske malverzacije sa njenom humanitarnom organizacijom "Fashion for Relief".

Organizacija nije imala onoliko novca koliko je zaradila sa modnih događaja koji su organozovani u dobrotvorne svrhe, piše "Gardijan".

foto: Luca Ponti/Ipa agency/ipa-agency / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ta organizacija potrošila je desetine hiljada evra na luksuzne hotelske sobe, spa tretmane, cigarete i lično obezbeđenje manekenke, dok su neovlašćena plaćanja koja su dostigla stotine hiljada evra uplaćena manekenkinim koleginicama, saopštila je komisija.

Nadzorni organ je povratio skoro 420 hiljade evra i uplatio ih organizaciji "Save the Children".

foto: James Moy / Alamy / Alamy / Profimedia

Kembelinoj koleginici Bjanki Helmih, kojoj je za dve godine uplaćeno skoro 350.000 evra, zabranjeno je devet godina da predstavlja humantirane organizacije, a još jednoj koleginici, Veroniki Čou, zabranjeno je četiri godine.

"Od poverenika se zakonski zahteva da donose odluke koje su u najboljem interesu njihove dobrotvorne organizacije i da se pridržavaju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti. Naša istraga je utvrdila da poverenici ove dobrotvorne organizacije to nisu uradili", rekao je pomoćnik direktora Komisije za dobrotvorne svrhe Tim Hopkins.

Stil/Ona

Bonus video: