Kisela cvekla bez konzervansa: Najzdravija od svih salata koja se odlično slaže uz starinska kuvana jela

Počela je priprema zimnice, a kiselu cveklu morate imati u ostavi za prve zimske dane

Objavljeno: 25.09.2024. 12:58h
Autor:
Kako se kiseli cvekla za zimu bez konzervansa?, Foto: Printscreen/youtube

Za 2,5kilograma potrebno je:

  • 1 l vode
  • 2 supene kašike šećera
  • 1 supena kašika soli
  • 1 supena kašika bibera u zrnu
  • 270 ml sirćeta (9%) ili 30 ml esencije

Priprema: Napravite tečnost tako što ćete pomešati vodu, šećer, so, biber, sirće i sve prokuvati.

Cveklu skuvajte, oljuštite i iseckajte na sitno. Cveklu stavite u tegle pa je prelijte napravljenom smesom. Sterilišite tegle u rerni na 100 stepeni Celzijusa oko 1h.