Najpoznatiji astrolog upozorio šta nikako ne treba da radimo za vreme pomračenja: Naše radnje imaće velike posledice

Tamara Globa je istakla šta ne treba raditi za vreme pomračenja meseca i kako će uticati na sve nas.

Objavljeno: 18.09.2024. 09:47h 09:49h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/

Prema rečima astrologa, u drugoj polovini meseca je veoma važno održavati samokontrolu. Upravo ona će vas i vaše bližnje zaštititi od uticaja Meseca.

U septembru nas očekuje važno astronomsko dešavanje koje utiče na psihu i zdravlje ljudi – to je delimično pomračenje Meseca.

Poznata astrološkinja Tamara Globa na svom Jutjub kanalu savetuje da se u ovom periodu posebno pažljivo posvetimo onome što se dešava oko nas. Nekima će astronomsko dešavanje doneti emocionalni uspon, neosnovanu uznemirenost ili želju da raščiste odnose i stave sve na svoje mesto: „Za mnoge to predstavlja introspektivni period, ili nedostatak koncentracije i pažnje, stanje disbalansa. Za neke će čak doći do pogoršanja mentalnih oboljenja ili manija.“

foto: Printsreen Youtube - Tamara Globa's Center

Međutim, pomračenje Meseca ne donosi neprijatnosti svima. Nadolazeći period ubrzava procese koji bi uobičajeno trajali duže.

„Ovde na površinu izlaze skriveni procesi: od hroničnih bolesti do nemira u prirodnim silama koje se kriju u različitim elementima podzemnog i nadzemnog sveta. Životinje i prirodne sile, koje su podložne uticaju Meseca, kosmičkih i zemaljskih sila, deluju u skladu s prirodom. Ali čovek ne priznaje uvek ove pojave, ne osluškuje intuiciju i često ide protiv nje“, tvrdi Globa.

Ona ove procese opisuje kao ispravne u mnogim aspektima, jer čovek poseduje svest i iz divlje sile formira sebe kao ličnost koja može da preuzme odgovornost za svoje reči i postupke.

Upravo ta snaga ljudske svesti pomaže da se nadvladaju podsvestne reakcije tokom pomračenja Meseca. Zahvaljujući tome, moći ćemo da se suzdržimo od strahova i histerija: „Postanite zaštitnik ne samo za sebe i svoje bližnje, već i za sva stvorenja, jer čovek, kao najviše stvorenje, nosi odgovornost za život na Zemlji – u ovom prelepom, dobrom i velikodušnom svetu", rekla je Globa.

foto: Printscreen Instagram - Tamara Globa

Da biste sebi pomogli da postignete stanje koncentracije, možete koristiti jednostavne prakse. Na primer, tuš može poboljšati nivo samokontrole. Voda će telo opustiti i pripremiti vas za sve što sledi.

Takođe, 18. septembra ne treba opterećivati telo teškom hranom – izbegavajte masnu i ljutu hranu. Osim toga, ograničite unos alkohola kako biste se oslobodili samouništenja na duže staze. Setite se da sve što se događa u trenutku pomračenja postavlja program za narednu deceniju.

„Ne ulazite u svađe s najmilijima – čuvajte njih i sebe. Budite ljubazniji jedni prema drugima i cenite dane, čak i one teške, jer svaki dan i sat donose najvrednije što čovek ima – vreme života“, savetuje Tamara.

Podsetimo, u svojoj prognozi za septembar 2024. godine, astrolog je navela da dolazi vreme donošenja važnih odluka. Posebno obratite pažnju na 22. septembar – dan jesenje ravnodnevnice.

Bonus video: