Pitali smo Grke, bugača pitu Srbi najviše vole da jedu na moru: Evo kako da je napravite u udobnosti svoga doma
Recept za slatku grčku pitu Bugaču
Izvor: Milica Krajnović
Gotovi su odmori, ali ukus mora idalje možete osetiti kod kuće. Napravite omiljenu poslasticu srpskih turista u Grčkoj. Grčka slatka pita Bugača lako se pravi, a kad je probate pomislićete da ste opet na plaži.
Sastojci za krem:
- 1120ml mleka
- 200gr šećera
- 90 gr sitnog kukuruznog griza
- 30 gr gustina
- 3 jajeta
- malo soli
- 2 vanile ili 10 gr vanilin šećera
- rendana korica od 1 pomorandže
- 90 gr butera
Sastojci za pitu:
- 1/2 kg gotovih kora
- 100ml ulja
- 150 gr butera
Za serviranje bugače biće vam potrebno i malo šećera u prahu malo mlevenog cimeta.
Priprema:
Potrebno je ugrejati mleko u šerpi, dok se ono greje u posebnoj činiji možete pomešati sve ostale sastojke za vanila krem i razmutiti ih u malo mleka, zati sve to presuti u vruće mleko na ringli i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati buter.
Sada kore premazati istopljenim buterom i nakon treče u sredinu staviti četvrtinu kreme i napraviri paketić. postupak ponavljati dok ne potrošite sastojke. Dobićete četiri paketića.
Ispeći u rerni i na kraju posuti šećerom i cimeto. Pitu iseći i spremna je za serviranje. Prijatno!
Bonus video: