Pitali smo Grke, bugača pitu Srbi najviše vole da jedu na moru: Evo kako da je napravite u udobnosti svoga doma

Recept za slatku grčku pitu Bugaču

Objavljeno: 14.09.2024. 18:52h 21:30h
Foto: Printscreen Youtube

Gotovi su odmori, ali ukus mora idalje možete osetiti kod kuće. Napravite omiljenu poslasticu srpskih turista u Grčkoj. Grčka slatka pita Bugača lako se pravi, a kad je probate pomislićete da ste opet na plaži.

Sastojci za krem:

  • 1120ml mleka
  • 200gr šećera
  • 90 gr sitnog kukuruznog griza
  • 30 gr gustina
  • 3 jajeta
  • malo soli
  • 2 vanile ili 10 gr vanilin šećera
  • rendana korica od 1 pomorandže
  • 90 gr butera

Sastojci za pitu:

  • 1/2 kg gotovih kora
  • 100ml ulja
  • 150 gr butera

Za serviranje bugače biće vam potrebno i malo šećera u prahu malo mlevenog cimeta.

Priprema:

Potrebno je ugrejati mleko u šerpi, dok se ono greje u posebnoj činiji možete pomešati sve ostale sastojke za vanila krem i razmutiti ih u malo mleka, zati sve to presuti u vruće mleko na ringli i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati buter.

Sada kore premazati istopljenim buterom i nakon treče u sredinu staviti četvrtinu kreme i napraviri paketić. postupak ponavljati dok ne potrošite sastojke. Dobićete četiri paketića.

Ispeći u rerni i na kraju posuti šećerom i cimeto. Pitu iseći i spremna je za serviranje. Prijatno!

Bonus video: