Najkremastija torta: Topi se u ustima, a sprema se očas posla
Donosimo vam recept za najkremastiju tortu koja se topi u ustima.
Izvor: Milka Đukić
Sastojci za kore:
- 3x5 belanaca
- 3x10 kašika šećera u prahu
- 3x5 mlevenih oraha
- 3x2 kašike brašna
Sastojci za krem:
- 1l mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 250 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 200 g čokolade
- 3 kesice šlag krema od vanile
- 200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem
Pripema:
Priprema kore: Napraviti 3 korice. Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućene belance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kad su pečene, pokriti ih krpom dok spremate krem.
Priprema krema: Promešati 7 žumanaca sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1l mleka. Umutiti 8 žumanaca sa 250 g prah šećera. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađenim kremom. Izdvojiti 1/3 fila i dodati 150 g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleko da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil.
Bonus video: