Mračna strana članova Bitlsa: Spavali su i sa ženama i s muškarcima, a onda svi zajedno bludničili na nezamisliv način

Mračna strana članova Bitlsa mnoge je iznenadila, a velika slava naterala ih je da moralno posrnu.

Objavljeno: 11.09.2024. 10:18h
Foto: Profimedia

Bitlsi su ostali upamćeni kao jedna od najpoznatijih rok i pop grupa na svetu. Činila ih je fantastična četvorka: Džon Lenon, Džordž Harison, Ringo Star i Pol Markatni.

Mnogi veliki bendovi su menjali svoje članove kojima publika često i ne pamti imena. Sa druge strane, Bitlsi su postojali kratko ali su stvorili svoj identitet i nakon sukoba nije imalo smisla da neko preuzme to ime. Svi članovi su nastavili da se bave muzikom, ali naziv Bitlsi je ostao vezan za onaj sastav kome pripada i koji su činila četiri izvrsna muzičara koji su na sceni, bez obzira na sukobe, uvek delovali skladno.

foto: AFP

Možda se u tome krije tajna njihove slave. Za publiku su ostali velika četvorka, ona koja je imala čak i svoj crtani film. Svako od njih je uložio svoju ličnu energiju u stvaranje grupnog identiteta pa danas kada govorimo o ovom bendu imamo predstavu o jednoj celini.

Na listama najuticajnijh ljudi svih vremena uglavnom se pojavljuju pod zajedničkim imenom, a bili su potpuno različiti i kao ličnosti i po svojoj energiji. Džon Lenon koji voli da bude u centru pažnje, stidljivi Džordž Harison, šaljivdžija Ringo Star i simpatični optimista Pol Makartni.

Njihove privatne živote uglavnom su pratili ljubavni skandali.

Džon Lenon

Život Džona Lenona bio je prepun turbulencija i skandala, a nije se ni trudio da beži od njih. Viđao se sa ženom kojoj je napravio dete i koju je samo zbog toga i oženio, uprkos tome što je nije voleo.

Muzičar je počeo da spoznaje u sebi ljubav prema osobama istog pola, i veoma brzo je shvatio kako je zaljubljen u svog kuma Brajana. Njih dvojica su otputovali u Španiju, a svetom su počele da kruže spekulacije o njihovoj romansi.

foto: Profimedia

- To je bila gotovo prava homoseksualna ljubav. Nas dvojica jesmo gajili emocije jedan prema drugome, ali nikada nismo konzumirali našu ljubav, nismo imali seksualne odnose, što znači da nismo ni bili u vezi, objašnjavao je Lenon.

Ipak, njegova supruga je zbog ljubavi trpela sve, tvrdeći da je Džon loš samo kada popije ili konzumira narkotike, ali kada je 1966. godine saznala da se on polako zaljubljuje u devojku Joko Ono, rešila je da se razvede od njega, dok je poznatom muzičaru ostalo da plaća sto hiljada funti mesečno za alimentaciju.

foto: Profimedia

I dok je on uplovljavao u vezu sa ekscentričnom Japankom koja je bila trinaest godina starija od njega, popularnost Bitlsa već je dostigla tolike razmera da bi, gde god bi se pojavili, članovi ovog benda izazivali toliku pažnju da nisu smeli da izlaze bez obezbeđenja.

Navodi se i da je Lenon postao zavistan od heroina upravo zbog Joko, te da je zabavljanje sa jednim od Bitlsa bio jedini način da se proslavi s obzirom da je u to vreme bila slabo poznata avangardna umetnica.

Pol Makartni

Baš kao i Lenona, popularnost je i Makartnija udarila u glavu, te je navodno i on koroistio narkotike.

Makartni je bio neko ko krije svoj privatni život od javnosti, koliko god je to moguće. Ali je pre nekoliko godina rešio da otvori dušu i dao veliki intervju za GQ. Evo šta je sve rekao:

foto: Profimedia

Makartni se prisetio kako su, pre nego što su postali slavni, imali seanse grupnog masturbiranja.

- Bili smo u Džonovoj kući i umesto da se napijemo i zabavljamo, samo smo sedeli u mraku. Neko je počeo da masturbira i onda smo krenuli svi. S vremena na vreme neko bi samo rekao neko ime, npr: 'Brižit Bardo!' i svi bismo samo nastavili. Naravno, Džon je u jednom trenutku rekao: 'Vinston Čerčil' i svi bismo se smejali. Nismo to radili često, samo nekoliko puta - ispričao je Makartni. Što se tiče orgija, tvrdi da to nije bila njegova česta praksa.

foto: Profimedia

- Bilo je grupi devojaka, ali orgije nisu baš moja stvar. Jednom smo bili u Vegasu i tip iz organizacije nas je pitao da li želimo prostitutke, naravno da smo pristali. Ja sam tražio dve. Bilo je to predivno iskustvo, ali to je najbliže što sam došao do orgije. Ne znam šta su radili ostali u svojim sobama. Mislim da je Džon više bio za takve stvari. Na primer, ženi bi se svideo i otišli bi kod nje kući, a onda bi suprug gledao. To se smatralo perverznim u to vreme - ispričao je Makartni.

Ringo Star

Ringo Star je bio 9 godina u braku sa Morin Starki sa kojom ima troje dece, a sa druge strane američka glumica Barbara Bah je bila 12 godina u braku sa Augustom Gregorinijem s kojim je dobila dvoje dece.

foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Popularni muzičar i Bondova devojka, koja je glumila sa Rodžerom Murom u filmu "Špijun koji me je voleo" 1977. godine, svog drugog supruga je upoznala na snimanju filma "Pećinski čovek" 1980. godine.

Popularni Bitls je kasnije priznao da ga je Barbara privukla od trenutka kada se pojavila na aerodromu u Los Anđelesu, uprkos činjenici da su u to vreme oboje bili već u vezama.

Saobraćajna nezgoda

Saobraćajna nezgoda koja im je promenila živote Barbara i Ringo Star su skoro nastradali 1980. godine u saobraćajnoj nezgodi.

foto: Estudios Churubusco Azteca / Tur / AFP / Profimedia

Ringo Star je skrenuo da bi izbegao kamion i udario je u dve stuba pre nego što je dvaput prevrnuo auto.

Par se venčao 27. aprila 1981. godine, a među 70 gostiju bili su i Pol Makartni i Džordž Harison što je bilo "gorko" okupljanje samo nekoliko meseci nakon što je Džon Lenon ubijen. Kažu da su na svadbu dolazili u crnini i da je zbog njegove smrti bila jako sablasna.

Džordž Harison

foto: Profimedia

Muztičar je postao zvezda ljubavnog trougla, nakon što je njegova supruga Pati Bojd bacila oko na njihovog kućnog prijatelja, za kojeg se kasnije i udala.

Bonus video: