Dirljiva poruka Kejt Midlton, dok donosi nove vesti o borbi s rakom: Život kakav poznajete može se promeniti u trenu

Pročitajte dirljivu izjavu princeze od Velsa dok otkriva da je završila lečenje hemoterapijom

Objavljeno: 09.09.2024. 18:20h
Foto: Printscreen Instagram

Kejt Midlton, princeza od Velsa, objavila je u ponedeljak da je završila svoj tretman hemoterapije, podižući tamni oblak od britanske kraljevske porodice nakon anksioznog perioda u kojem su ona i njen tast, kralj Čarls III, oboje bili pogođeni teškom bolešću.

Govoreći u video snimku, Ketrin je rekla: „Kako se leto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemoterapiju.

„Učiniti sve što mogu da ostanem bez raka sada je moj fokus“, nastavila je. „Iako sam završila hemoterapiju, moj put do izlečenja i potpunog oporavka je dug i moram da nastavim da živim svaki dan kako dođe."

Ketrin je rekla da se raduje povratku na posao, i da će preduzeti lagani raspored javnih događaja do kraja godine. Očekuje se da će u novembru prisustvovati ceremoniji odavanja počasti poginulima u ratu kod spomenika Cenotaf, jednom od najtmurnijih datuma u ​​kraljevskom kalendaru.

Kensingtonska palata, u kojoj Ketrin i njen suprug princ Vilijam imaju svoje kancelarije, nije potvrdila prirodu Ketrininog raka. Ipak govoreći u video snimku snimljenom prošlog meseca u Norfolku, ona je opisala svoje muke od hospitalizacije u januaru do danas.

foto: Printscreen Instagram

„Poslednjih devet meseci bilo je neverovatno teško za nas kao porodicu“, rekla je Ketrin. „Život kakav poznajete može se promeniti u trenu, a mi smo morali da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i kroz nepoznati put.”

Bonus video: