Primila sam bolesnu majku u kuću, a onda sam je zatekla u krevetu sa mojim mužem: Tek onda je usledio pakao

Ispovest žene koja je majku zatekla u krevetu sa svojim mužem, prepuna je neverovatnih detalja.

Objavljeno: 05.09.2024. 23:00h
Foto: Shutterstock

Odrastala sam u jednoroditeljskom domaćinstvu. Moja majka je bila uvredljiva. Stalno me je podsećala da bi volela da me pobaci ili da me baci na ulicu. Celo moje postojanje me je navelo da sumnjam u svoju vrednost sve dok nisam upoznala svog muža. Pomisao da krvarim po njemu kada mi nije izazvao ovaj ogroman bol naterala me je da pokušam da se popravim.

Zabavljali smo se dve godine pre nego što smo odlučili da se venčamo. Iako mi je majka dala traumatično iskustvo, želela sam da ona prisustvuje mom venčanju.

Onog dana kada je moj muž došao u posetu mojoj majci, nosio je jednostavnu odeću - ništa sofisticirano što bi moglo dati nagoveštaj bogatstva koje je imao. Moja majka je bila veoma neprijatna prema njemu i stalno me je omalovažavala u njegovom prisustvu.

foto: Shutterstock

Ipak, mom mužu nije bilo stalo do njenog ponašanja; pozvao ju je na naše venčanje. Nikada nije priznala naš brak. Bilo mi je dosta njenog ponašanja pa sam krenula protiv nje. Kada je čula da je mesto održavanja u luksuznom hotelu na plaži, predomislila se. Većina gostiju na našem venčanju dolazila je iz bogatih porodica i na neki način sam bila oduševljena svime. Nakon što smo razmenili zavete, majka me je povukla u stranu i izrazila ljutnju zbog moje prevare.

"Kako sam te lagala?" Zakolutala je očima kada sam pitala. "Zašto mi nisi rekla da je tvoj muž bogat?"

"Mama, nikad nisi htela da dođeš. I zašto se to tebe tiče?" Retorički sam upitala pre nego što sam otišla do mladoženje.

Dve nedelje posle našeg medenog meseca, pozvala me je majka. Molila je da dođe da živi sa nama jer je bila bolesna i niko nije bio u blizini da se brine o njoj (bez braće i sestara). Stalno me je gnjavila i čak je obećala da će otići kada se oporavi.

foto: Shutterstock

Razgovarala sam sa mužem o tome i on je bio uporan, ali je na kraju, posle tri dana, pristao. Sledećeg dana je moja majka ušla sa ogromnim prtljagom koji je mogao da izdrži mesec dana. U njoj nije bilo znakova bolesti i izgledala je zdravo sa načinom na koji me je besno gledala. Međutim, kad god bi moj muž hodao u njenom prisustvu, ona bi počela da kašlje. Pet dana nakon njenog dolaska zatekla sam je u svojoj spavaćoj sobi kako pretura po ormaru i fiokama. Videla sam je kako uzima dva Rolex sata mog muža i onda ih gura u džep.

"Mama?" Moja majka je zakolutala očima na mene i onda je otišla.

Ponašanje moje majke je dugo trajalo. Bila je gruba prema radnicima i upravljala im je kao robovima. Moj muž se nje zasitio i odlučio je da je vreme da ode. Odbila je da ode i tvrdila da je još uvek bolesna. Moj partner i ja smo odlučili da posetimo doktora sa njom, ali je ona odbila i svađala se o tome koliko smo bezobrazni. Otišla bi u bolnicu i dala nam lekarski izveštaj koji je verovatno lažan.

Kako se ponašala, shvatila sam da nisam potpuno izlečena. Jednostavno nisam imala koga da me pokrene. Morala sam da trpim njen čin tako dugo i bila sam zbunjena šta da radim. Trauma koja je nastala zbog toga što sam bila sa njom uticala je na mene psihički. Počela sam da imam anksioznost i paniku.

Dva meseca kasnije, kada sam otišla u bolnicu i shvatila da sam trudna mesec dana, bila sam uzbuđena što sam rekla svom mužu dobre vesti. Uvek je bio zauzet, pa sam tog dana otišla sama u bolnicu. Međutim, kada sam otišla kući, auto sa kojim je otišao ujutro bio je parkiran ispred. "Možda je nešto zaboravio", rekla sam sebi. Gledala sam u njegov auto neko vreme pre nego što sam ušla u vilu.

Upala sam u svoju spavaću sobu, a scena koju sam zatekla me zaprepastila. Našla sam majku i muža u našoj bračnoj postelji.

Jecaj mi je izmakao sa usana i oni su zastali. Majka se okrenula da me pogleda. Otrčala je sa čaršavima koji su joj pokrivali grudi. "Nije ono što misliš", rekao je moj muž. Šta je trebalo da mislim?

Pojurio je prema meni i kleknuo preda mnom: "Kunem se, nisam nameravao da uradim ništa od ovoga. Muž me je držao za obraze, ali sam mu odgurnula ruke. "Draga, nije ono što misliš."

"Alana, to je ono što ti misliš", uzvratila je moja majka, a ja sam se okrenula da se fokusiram na nju.

Moja majka je slegnula ramenima. Uzela je pantalone sa poda, izvukla cigaru iz džepa i zapalila je.

"Tvoj otac je bio kopile. Ostavio me je sa tobom i nije hteo da podigne kopile poput tebe. Zašto onda zaslužuješ ovaj život kada ja ne dobijam zasluge da sam te odgajala?"

"Džud, zašto?" pitala sam. Moglasam da osetim kako mi se krv hladi i prsti su mi utrnuli. Moj muž je samo zurio pre nego što je promrmljao: "Žao mi je." Za njega ga je moja majka ucenjivala, a meni je to bila izdaja.

Izašla sam iz tog braka, ali nismo bili zvanično razvedeni. Stalno me je zvao i nisam mogla da se javim. Nekoliko nedelja dalje od svog muža, dobila sam vest da me Džud varao sa svojom sekretaricom kojoj je napravio dete.

Bonus video: