Kiseli kupus iz tegle: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla
Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept.
Objavljeno: 05.09.2024. 18:18h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- Kupus
- so
- voda
- 100 ml alkoholnog sirćeta
Priprema:
Izvaditi središnji deo kupusa (koren), staviti ga u šerpu punu vode da se kuva, pa u sredinu glavice sipati so i alkoholno sirće. Kuvati oko 15 minuta, pa okrenuti na drugu stranu i kuvati, takođe 15 minuta. Izvaditi glavicu kupusa na pleh. Sačekati da se malo prohladi i odvajati listove. Poređati listove jedan na drugi i urolati poput sarme pa ubacivati u teglu. Iscediti vodu iz tegle. U hladnoj vodi umutiti so. Staviti mrežicu odozgo i preliti slanom vodom. Čuvati u špajzu dok se kupus ne ukiseli.
Bonus video: