Za žene nižeg rasta, odabir prave odeće može značajno uticati na celokupni izgled: Postoji 7 caka koje zaista "rade"

Za žene nižeg rasta, odabir prave odeće može značajno uticati na celokupni izgled, pružajući iluziju visine i vitkosti

Objavljeno: 05.09.2024. 14:32h
Autor:
Foto: Reuter

Adekvatan stajling stvara iluziju visine i vitkosti. Pravilno kombinovanje komada garderobe omogućava da se vizuelno izduži figura, istaknu prednosti i postigne skladan izgled. U nastavku, otkrivamo nekoliko jednostavnih trikova kako bi se osećale samopouzdano i stilizovano, bez obzira na visinu.

Monohromatske kombinacije:

Birajte odeću u jednoj boji, jer monohromatski izgled stvara iluziju dužine. Tamnije boje, kao što su crna, tamnoplava, ili tamnosiva, dodatno izdužuju siluetu.

foto: Profimedia

Visok struk:

Suknje, pantalone ili šortsevi sa visokim strukom vizuelno produžuju noge i čine vas vitkijim, posebno ako ih kombinujete sa bluzom uvučenom u struk.

foto: preentscreen/Instagram

Vertikalne linije:

Odeća sa vertikalnim prugama stvara osećaj visine. Bilo da se radi o haljinama, pantalonama ili košuljama, vertikalne linije uvek daju efekat izduženosti.

foto: rbp MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Uži krojevi:

Izbegavajte preširoku odeću koja može "sakriti" vašu figuru. Umesto toga, birajte krojeve koji prate vašu liniju tela, jer će tako vaša figura izgledati vitkije i izduženije.

foto: Profimedia

Cipele na visoku potpeticu:

Visoke potpetice su klasičan način da izgledate više. Birajte cipele u boji kože koje se stapaju sa nogama, jer to stvara iluziju dužine.

foto: Profimedia

Dužina pantalona:

Birajte pantalone koje pokrivaju deo cipela, jer to stvara iluziju dužih nogu. Ispravna dužina pantalona je ključna za vizuelno izduženje figure.

foto: Profimedia

V-izrez:

Odeća sa V-izrezom vizuelno produžava vrat i daje uravnotežen izgled, što dodatno doprinosi vitkom i izduženom izgledu.