Tamara je jedina Srpkija koja se pojavljuje na svim modnim događajima u svetu: Nije me sramota što mi je porodica bogata

Tamara Kalinić je naša najpoznatija modna influenserka koja se svojim poslom bavi ozbiljno, te je tako od početka godine do sada bila na svim prestižnim modnim događajima

Objavljeno: 05.09.2024. 08:00h
Autor:
Foto: pascal vandon / Alamy / Alamy / Profimedia

Na filmskom festivalu u Veneciji Tamaru Kalinić su fotografi molili da stoji duže od glumaca na crvenom tepihu kako bi je fotografisali. Na kanskom filmskom festivalu ona je stajala rame uz rame sa najpoznatijih holivudskim imenima.

Ova modna influenserka možda je imala sreće, možda je imala para, ali je definitivno imala odvažnosti da se prihvati ovog posla i sigurno je u njemu najuspešnija dama sa naših prostora.

Ali kako je Tamara Kalinić uspela da od Srbije stigne do svetala Holivuda?

foto: Eventpress Kochan / imago stock&people / Profimedia

„Kada sam počela da se bavim ovim poslom, roditelji mi nisu pomagali finansijski. Kada sam prvi put otvorila blog, uložila sam svega 10 dolara i kupila domen sajta. Sestra je kupila kameru i slikala me. To je sve što ti je potrebno za ovaj posao", napisala je insflueserka jednom prilikom na svom Instagramu, te dodala:

"U to vreme sam radila kao farmaceut i trošila celu svoju platu na avio-karte i putovanja na modne revije. Obično sam spavala kod drugarice na putovanjima i radila dan i noć dok nisam na kraju mogla da dam otkaz i posvetim se potpuno blogovanju“.

foto: Profimedia

Napisala je i čime su se njeni roditelji bavili, te kako se ne stidi što potiče iz bogate porodice, tvrdeći da je od svoje rane mladosti počela sama da zarađuje i da doprinosi porodici.

"Moji roditelji su imali prvu privatnu bolnicu u Jugoslaviji, tako da je istina da sam se rodila u bogatstvu. Ali su onda izgubili sve tokom rata i počeli iznova da rade i grade novo. Tako da me nije sramota što potičem iz bogate porodice, već sam jako zahvalna svojim roditeljima koji su mi plaćali školovanje u inostranstvu", objašnjava Tamara i dodaje:

"Otkad sam napunila 18, moji roditelji su mi jedino plaćali školarinu i ništa više. Kada sam napunila 21. godinu nisam uzela od njih nijedan evro. Sada im ja kupujem poklone i činim sve da ih razmazim. Ali ljudi stalno traže razlog da vas omalovaže, iako to što govore nije ni blizu istine".

foto: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njena karijera počela je pokretanjem bloga "Glam&Glitter", još pre 10 godina, za vreme studentskih dana.

Ona prikazuje svoje svakodnevne modne autfite, svoj moćni izgled i glamurozne izveštaje iz prvih redova nedelje mode, kao i svoje personalizovane izbore kupovine na svom blogu, Instagramu i Jutjubu, gde je prikupila više od 1,4 miliona pratilaca i pretplatnika.

Poznata je kao ambasador stila za vrhunske modne brendove kao što su "Bottega Veneta", "Louboutin" i "Emporio Armani", a tokom 2021. godine zaradila je 681 hiljada dolara samo od Botega Venete.

Često joj dodeljuju titulu najstilizovanije žene na ovim prostorima, dok njeni komadi garderobe koštaju više nego prosečna plata u Srbiji.

foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Mislim da svi znamo kakve su porodice u Srbiji. Kod kuće vam najbliži stalno govore da možete bolje, dok vas drugima hvale. Porodica me često kritikuje, a kažu mi i kada im se ne svidi neka moja fotografija ili stajling. Njima uopšte nije važno da li to ima 50 ili 150.000 lajkova. Ta njihova realnost mi je dragocena, da bih uvek bila svesna toga odakle potičem i ko sam zapravo, prenosi Hello.

Pogledajte u našoj galeriji još perdivnih izdanja Tamare Kalinić:

FOTO: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia
FOTO: Pool Photo Events 04/IPA / Sipa Press / Profimedia
FOTO: preentscreen/Youtube
FOTO: SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: SGP / ddp USA / Profimedia
FOTO: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia